Derde kerstdag was tot 8 jaar geleden een vaste traditie waar de buurt in en om Varssel de kerstdagen kon afsluiten. Uiteraard met een drankje in de ene en een oliebol in de andere hand. Helaas was er de afgelopen jaren niemand te vinden die de organisatie op zich wou nemen.

Dit jaar waren er gelukkig een aantal mensen enthousiast om deze verloren traditie nieuw leven in te blazen. Een vergadering werd belegd, de verhalen kwamen weer boven drijven en de plannen werden gemaakt. Met ondersteuning van de belangenvereniging werd er een vergunning en een verzekering geregeld, de grondeigenaar werd benaderd en de buurt geïnformeerd. Op 2 vergissingen na waar de organisatie aangezien werd voor of jehova getuigen of voor huurders van een bed and breakfast was iedereen enthousiast!  Buurtbewoners die het jaren geleden hadden meegemaakt haalden verhalen op en nieuwe bewoners waren benieuwd wat het zou worden.

Met zoveel positieve energie was het een kwestie van aan de slag gaan. De tent werd geregeld, drank werd besteld en muziek werd gehuurd. Op de 27e was het eerst nog rustig, maar om 10:00 kwamen meerdere tractoren, auto’s en aanhangwagens aanrijden en binnen enkele uren was het weiland omgetoverd naar een feestlocatie.  Het werd wel spannend wat betreft de elektriciteit maar gelukkig kwam uit de buurt de hulp toegeschoten. Dankzij de buurt en enkele bewoners en ondernemers kon alles bij elkaar gebracht worden en was Derde kerstdag 2017 een feit.

Namens de organisatie willen wij iedereen bedanken voor zijn of haar komst en hopen wij iedereen volgend jaar weer te zien op Derde kerstdag 2018!