Nieuwsbrief Varssel (zomer editie)

De belangenvereniging en Stichting Exploitatie Buurthuus Varssel

wensen u een fijne vakantie toe.

Fietstocht Varssel op zondag 27 augustus 2017

Inschrijving tussen 13.30 en 14.00 uur bij het Buurthuus Varssel.

Inschrijfgeld € 2,50. Kinderen basisschool € 1,00. De lengte van de tocht is ca. 27 km.

Na de fietstocht is er bij het Buurthuus een gezellige afterparty met drankjes en iets lekkers van de barbecue.

Varssels Feest op 13, 14 en 15 oktober 2017

Op vrijdagavond zal het Varssels Volkstoneel weer een mooi en ludiek stuk opvoeren. Dit jaar wordt de klucht “Een pil voor Opa” ten tonele gebracht. Na afloop van het toneel zal de trekking van de verloting plaats vinden en daarna zal DJ Jordy spelen.

Op zaterdagmiddag zijn de traditionele volksspelen. Op zaterdagavond zal de populaire showband “Saints ’n Sinners” optreden. Op zondagmiddag is het kinderfeest en daarna zullen de “Disco Kings” zorgen voor de muzikale invulling.

Jeugdclub Varssel

Ook in het nieuwe jaar hebben wij voor de Varsselse en Lindense jeugd tal van activiteiten op het programma staan.

Kidsgroep

In januari hebben we met de kinderen een bezoek gebracht aan de Cactus Oase in Ruurlo. Daar is er een speurtocht gedaan waarbij ze speciale cactussen moesten zoeken in de Oase. Er werd onder andere gezocht naar een gezondsheidscatus waarbij de kinderen gingen niezen, maar ook waren er pratende papegaaien. De maand darop hadden we een speurtocht in het bos met verschillende vragen en opdrachten. In april hebben we dierenvlagrovertje gespeeld op de Sahara. Er waren 2 groepen en iedere groep had een eigen vlag van dierentuin die ze mochten verstoppen, daarna kregen ze de kans om alle dierenkaartjes te verzamelen. Als ze alle kaartjes hadden , mochten ze de vlag van de tegenstander zoeken, had je die gevonden dan had je gewonnen.Ook supergeslaagd spel. In mei hebben we zeskamp geregeld voor de kinderen, lekker met waterspelletjes. En hebben het seizoen afgesloten met een bezoek aan Megapret in Lievelde en daar heerlijk binnen en buiten gespeeld.

Jeugdgroep

Voor januari stond er bowlen op het programma bij Inntel in Zutphen en in februari hebben we een leuke muziekquizavond gehouden met vragen en opdrachten. Één van de opdrachten was dat ze een blaadje met karikaturen kregen mochten raden welke artiesten er waren afgebeeld. In april werd er op de Sahara een fotospeurtocht gedaan en daarna chinese muur gespeeld. Voor mei hoefden wij als leiding niks te organiseren, omdat deze avond werd georganiseerd door een aantal leerlingen van het Beeckland in Vorden. De leerlingen hadden een levend stratego geregeld en voor de wat jongeren kinderen allemaal leuke spelletjes waaronder proeven met blinddoek. In juni stond er een fantastisch slot gepland, namelijk voor de oudsten van deze groep karten en 6d bioscoop en de jongsten glowgolf met ook 6d bioscoop.

Ouderengroep

Ook voor deze groep stond er in januari bowlen op het programma bij Inntel in Zutphen. In februari stond er voor deze groep een muziekquizavond op het programma, maar met anderen vragen en opdrachten als de jeugdgroep. Zij kregen jeugdfoto’s op een blaadje en aan de hand daarvan mochten ze raden welke artiesten dat zijn en iedereen deed heel erg leuk mee met de karaoke. De maand daarop heeft de groep gebiljart en darten ze kregen uitleg over biljart van Johan Teunissen. Voor mei hebben we in linde klootschieten gedaan, waarbij aan het einde toch een aantal kloten de sloot in beland zijn. Ook met deze groep het seizoen afgesloten met karten en 6d bioscoop in Winterswijk, wat erg geslaagd was en er hard aan toe ging.

Playbackshow

17 maart was het dan zover onze jaarlijkse playbackshow waaraan alle kinderen van alle groepen mee mochten doen. Er deden dit jaar 17 kinderen mee in 4 groepen en 12 als solist. We hadden ook weer een fantastische jury namelijk Evelien Klein Wassink, Marco Arfman en Anja Den Bakker. Ook Eddie Wesselink wilde dit jaar met alle plezier weer presenteren. Uit al deze optredens werden er ook winnaars uitgekozen door de jury, maar alle kinderen die meededen kregen een zo wie zo een medaille. Bij de groepen was er 1 beker voor de eerste prijs en die ging dit jaar naar Nick en Tim Drenten met hun liedje Time of our lives van Pitbull. Bij de solisten had de jury 3 bekers te verdelen. Derde prijs ging naar Lieke Verkijk, tweede prijs ging naar Jetske van Dijk en de eerste prijs was dit jaar voor Stijn Brummelman met liedje Mijn oma die vlogt van Kinderen voor Kinderen. Was weer een geslaagde playbackshow!

Na de zomerstop gaan wij Wilma, Henny, Alice, Milly, Patrick, Maaike, Marieke, Marinka, Kristel en Harriët door om voor de Varsselse jeugd weer een seizoen vol met leuke activiteiten te organiseren en krijgen dan een versterking erbij namelijk Robert Lackamp.

Wij verwachten volgend seizoen een tekort aan kinderen bij de kidsgroep, vandaar dat wij nu alvast graag willen weten hoeveel nieuwe kinderen wij mogen verwelkomen bij de kidsgroep (6 en 7 jaar), maar ook eventueel bij een van onze andere groepen(8+). Kent u kinderen uit de omgeving van Varssel of Linde die graag ook naar club willen komen volgend seizoen dat kan, dan kan er gekeken worden op de site naar informatie en contact. (www.varssel.nl)

Tot slot wensen wij iedereen een fijne zomer toe!