Slotnachtkrant Jeugdclub Varssel

Dit jaar stond ons slotnacht gepland op 19 en 20 juni 2015 in het scoutinggebouw in Vorden. Wij van de leiding hebben ons flink voorbereid om twee leuke dagen van te maken voor ons en de kinderen van club. Zoals boodschappen doen, indeling van de avond en dag, vergaderen chauffeurs regelen, etc. en etc. Het was een leuk en geslaagde slotnacht met 20 kinderen en de leiding die dit jaar meegingen waren Marco, Marian, Patrick, Wilma, Marinka, Henny en Alice.

Deze slotnachtkrant is een kleine versie van de grote weekendkampkrant.

Dank jullie wel aan iedereen die heeft bijgedragen aan een fantastische slotnacht.

Groetjes de Leiding

 

Vrijdag om 19.00 uur vertrokken wij vanaf Buurthuus Varssel naar onze locatie scoutinggebouw in Vorden. Daar aangekomen werden de kinderen verdeeld over 2 slaapzalen. De jongsten van de groep sliepen in de Welpenslaapzaal en de oudste kinderen in de Verkennersslaapzaal. De kinderen mochten gelijk hun slaapvertrek inrichten. Nadat alle kinderen hiermee klaar waren kregen ze wat drinken met wat lekkers. Na het drinken kregen ze een kwartier de tijd om zich klaar te maken voor de activiteit. In het bos hebben we een levend dierenstratego gespeeld. Eerst mochten de twee groepen(Blauw en Oranje) ieders hun eigen vlag verstoppen en daarna kregen de kinderen allemaal een kaartje en konden ze beginnen met het spel. Groep blauw kwam als eerste met de vlag van de tegenstander en dus hadden zij het spel gewonnen. Tijdens het opruimen van het touw gingen een paar kinderen eventjes touwtrekken. We zijn toen met zijn allen naar de kampvuurplaats gegaan en hebben het kampvuur aangestoken. De kinderen gingen allemaal op zoek naar een stok van een meter zodat ze een broodje konden bakken op het vuur. In het broodje konden de kinderen een worstje doen wat voor sommige kinderen ook lekker was zonder brood. Nadat al het brooddeeg op was hebben we nog marshmallows gebakken aan de stok op het vuur.

Ruim een uur later zijn we met zijn alleen naar binnen gegaan en hebben de kinderen de pyjama’s aangetrokken en zich klaar gemaakt voor de film Wiplala. Lekker met een zakje chips en wat drinken hebben ze genoten van de film. Na de film was het tandenpoetsen en tijd om naar bed te gaan de jongsten sliepen om half 1, maar bij de oudsten was er veel nodig om ze stil te krijgen. Patrick die als enige sliep bij de oudsten kreeg hulp bij van Marinka die daar ook ging slapen en Marian kwam ook even kijken voor het volume van de kinderen. Uiteindelijk werd het bij die groep ook stil en om half 8 was iedereen wakker. De kinderen konden toen hun kleren aantrekken en hun slaapspullen alvast opruimen. De oudsten gingen buiten spelen daar wilden ze de jongsten niet bij hebben, toen heeft Marian samen met de jongsten een geheime bingo gehouden. Zodra een van de oudsten kinderen binnen kwamen werd het bingospel snel verstopt, zodat de oudere kinderen niets in de gaten adden wat de jongsten aan het doen waren. Kwart voor 9 ging Patrick ons verlaten wegens andere verplichtingen. Om 9 uur kwamen Alice, Henny met lekkere witte, bruine en krentenbollen en Marco met warm gekookte eieren gesponsord door de ouders van Marco. Voordat we gingen eten een oment stilte, daarna kon iedereen lekker eten.

Na ontbijt kon iedereen zijn tanden gaan poetsen en spullen in trailer laden. Wilma wilde als enige graag eerst de spullen in trailer laden en dan gaan tanden poetsen. Geen goede volgorde volgens ons. Nadat alles was opgeruimd hebben Marinka en Alice wat spelletjes gedaan met de kinderen zodat Wilma, Marian, Marco en Henny de ruimte hadden voor het schoonmaken van het gebouw. We hebben eierlopen gedaan terwijl de oudsten met elkaar nog een spelletje aan het spelen waren, daarna hebben we met de hele groep touwtrekken gedaan jongens tegen de meisjes. Het eerste potje wonnen de meisjes en tweede potje de jongens. Nadien wilden de oudsten graag LOL doen wat een balspel is, en we gingen dat met zijn allen doen ook met de jongsten erbij. Een paar van de oudsten legden dit balspel uit. Een aantal potjes gedaan en toen Wilma, Marian, Marco en Henny klaar waren met schoonmaken hebben we een drinkpauze gehouden met een lekker stukje koek en chocolade. Na de pauze hebben we een aantal potjes trefbal gedaan. Tot het tijd was om te vertrekken. We hebben onze middag doorgebracht bij Hof van Eckberge in Eibergen.

Op parkeerplaats van Hof van Eckberge hebben we allemaal wat gedronken en een broodje gegeten, want iedereen kreeg tot half 3 niks meer te eten en te drinken vanwege dat dan ons arrangement nging. Daar konden de kinderen zich zowel binnen als buiten vermaken en ook een kijkje nemen in de mini zoo. Ze kregen allemaal 1 muntje om een keertje te kunnen lasergamen die middag. Om half 3 begon ons BBQ arrangement wat inhield onbeperkt drinken en eten tot half 5. Wij hebben met zijn allen lekker gegeten van de bbq, salades, patat en stokbrood.

 

Half 5 was de bbq afgelopen en ook voor ons de tijd was om richting Varssel te vertrekken. En daar bij Buurthuus Varssel stonden er al ouders ons op te wachten en kwam er dan ook een einde aan twee leuke en fantastische dagen.

 

Wist u dat:

Esmee gestoken is door een wesp net als een paar andere kinderen.

Tim vindt dat het wachten lang duurt als er een paar meiden op de wc zitten.

Lynn telkens een nieuw kaartje kwam halen omdat ze iedere keer getikt werd door haar broertje.

Lieke V haar broodje deelt met Marian.

Birge een jas aandeed omdat ze anders teveel opviel voor de tegenstander.

Mart erg goed is in LOL wat een balspel is.

Chiel zijn muntje kwijtraakte om te kunnen lasergamen.

Lars het muntje van Chiel weer heeft gevonden samen met Robin

Bram een beetje aan het mopperen was vrijdag maar zaterdag heeft hij dat weer goed gemaakt.

Jip de marshmallows erg lekker vond vooral de karamel daarvan ze zwijmelde ervan.

Robin een kikker vond en de hele vrijdagavond bij zich had.

Joyce goed geholpen heeft met opruimen zonder dat we haar dat vroegen.

Sven viel met touwtrekken en helemaal vies daardoor werd.

Lieke M Wilma corrigeerde omdat Wilma zei eerst tas in trailer inpakken en daarna tanden poetsen.

Seb het erg gezellig vond bij Marian op schoot.

Gijs het waterbed zocht en dat het uiteindelijk ging om de snoezelruimte.

Nick niet alleen naar de dieren wilde en hij een gids meenam namelijk Lieke M.

Thijmen een te zwaar broodje had voor een dunne stok.

Iris haar sokken kapot kreeg bij het spelen in binnenspeeltuin.

Jelke de enige van de familie Verkijk was die niet opviel, tot ze iedereen vertelde dat ze aan diarree was.

Marian onze levende fluit was, iedereen moest komen als ze haar hoorde fluiten.

Marinka een fantastisch dierenstratego heeft geregeld.

Patrick ontsnapt is aan de wespen wat helaas niet gelde voor een paar van onze kinderen.

Wilma worst aan het uitdelen was.

Marco een stam die op het vuur lag door midden wilde hebben en het hem ook is gelukt.

Henny heerlijke broodjes voor ontbijt en lunch mee had gebracht van de bakker.

Alice in het geheim heeft gewerkt aan het maken van deze slotnachtkrant, kinderen en de overige leiding wisten van niets.

Manon het brooddeeg heeft gemaakt voor het kampvuur.

Marieke wilde komen assisteren maar dat niet nodig was.

Milly ons vroeg als we haar hulp nodig hadden dat we dan haar moesten

roepen vanuit Vorden naar Varssel (slecht bereik in bossen van Vorden).

Maaike er niet bij kon zijn vanwege Kermis.

Frank er ook niet bij kon zijn.